Támogatók, diakónia

18 alkalom
18 alkalom

2017-ben a budapesti Bethlen Alap támogatásával a következő tervet kezdtük el megvalósítani:


• A marosszentimrei templom ólomüveg ablakainak javítása
 

2019-ben a budapesti Bethlen Alap támogatásával a következő projekteket tudtuk megvalósítani:

 

Az Alvinci Református Egyházközségben:


• Az alvinci Bethlen Tábor fejlesztése (a tábor szobáiban levő fűtés további fejlesztése)
• Az alvinci Bethlen Gábor Ifjúsági Tábor Fejlesztése (tábor ablakai)

 

A Gyulafehérvári Református Egyházközségben:


• A Gyulafehérvár környéki szórványgondozás támogatása
• Gyulafehérvári Magyar napok
• Ifjúsági programok és a vegyes családokból származó magyar fiatalok identitásának erősítése. A 2019 nov 7-10 és dec 6-8 között lezajló programokat a Bethlen Alap támogatta. Ezen kirándulások a székelyföldi és anyaországbeli (Hajdúszoboszló) magyar közöségekkel való kapcsolattartást is jelentette. A kirándulások közösségeink támogatását és fejlesztését tűzte ki célul, valamint hozzájárul közösságépítési szándékainkhoz.


 

2020-2021-ben  a budapesti Bethlen Alap segítségével a következő programokat valósíthattuk meg:

Gyulafehérvári reformátusok a közösség szolgálatában: hinni a magyar megmaradásban (művészi rendezvények, közösségi napok, fűtésfejlesztés)


2021-ben az Alvinci Református Egyházközség "Az egyházközség műkődése és felújítása" NUP-KP- 2021/3-000383 projektben a Bethlen Alap és a Magyar kormány támogatásával korszerűsíthettük a fűtésrendszerünket és támogathattuk egyházközségünk műkődését.

2022-ben a II Rákóczy ferenc Közösségi Központ programjait és eszközbeszerzését, valamint a Collegium Academicum 400: Bethlen Gábor és Gyulafehérvár programjainkat a Communitas Alapítvány támogatta
Alvincen a Collegium Academiccum 400: Martinuzzi nyomában programot támogatta a Communitas Alapítvány

BemutatkozásAz egyházközség történeteSzórványokSzászsebes, Sebeş-Alba, MühlbachMarosszentimre, Sântimbru, EmrichsdorfAlvinc, Vinţul de Jos, Winz-WinzendorfSzékesvölgye: Kisenyed, Pókafalva, VingárdBorberek, Vurpăr, BurgbergEgyházi szolgálatokHírek / AktualitásokTestvértelepülésekBelső utakGyereksarokTámogatók, diakóniaLelkész, presbitérium, körzetekII. Rákóczi Ferenc Közösségi KözpontElérhetőség